Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων της 9ης Μαθηματικής Εβδομάδας οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στα:

1] Δωμάτια απόδρασης: Το πρώτο βιωματικό παιχνίδι απόδρασης, φτιαγμένο από Μαθηματικούς. Οι μαθητές καλούνται να αποδράσουν από ένα δωμάτιο λύνοντας μαθηματικούς και λογικούς γρίφους.

2] Μουσείο Ελληνικής Παιδείας: ο συλλέκτης Παύλος Μπαλογιάννης εκθέτει την προσωπική του συλλογή παλαιών σχολικών εγχειριδίων και μας ξεναγεί σε μια διαδρομή εξέλιξης των σχολικών βιβλίων του τελευταίου αιώνα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει και τις δραστηριότητες του Μουσείου, για μικρά και μεγάλα παιδιά. 

3] Brain battles: 3μελείς αντιπροσωπευτικές ομάδες από κάθε σχολείο συμμετέχουν σε ένα μαθηματικό τρίαθλο γραπτών και χειρακτικών γρίφων.

4] Ρομποτική: η Eduk8 αναλαμβάνει την διεξαγωγή workshop και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του LEGO Education. Συγκεκριμένα, η δράση αναφέρεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, κατά την οποία τα μεν παιδιά δημοτικού θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες εκμάθησης των θετικών επιστημών παίζοντας, ενώ τα δε παιδιά γυμνασίου θα επιδοθούν στον προγραμματισμό ρομπότ, πάνω στα χαλιά προπόνησης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της Eduk8.

5] Έκθεση εικαστικών έργων, δημιουργημένα με χρήση διαγραμμάτων Voronoi από τους μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

6] Παρουσιάσεις project και εργασιών από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

7] Μαθηματικά παιχνίδια, παζλ και γρίφοι, που θα οξύνουν το νου των επισκεπτών

8] Έκθεση εικαστικών έργων, από καθηγητές μαθηματικών με θέμα τα Μαθηματικά

9] Εργαστήριο συμμετριών και παιχνίδια συμμετρίας: την Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Μαρτίου, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς με τη βοήθεια των καθηγητών τους Ζυγούρη Κ., Τσαμπαλά Αλ. και Ξανθά Κατ. θα υλοποιήσουν εργαστήρι συμμετρίων και παιχνιδιών συμμετρίας, κατά το οποίο θα παρουσιαστούν είδη και ονομασίες συμμετριών, Πλατωνικά και Αρχιμήδεια στερεά, τα 17 διαφορετικά είδη συμμετριών του επιπέδου, τα 7 είδη frieze patterns, κ.α.


Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες